Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Hammlet
Elektronikproduktion |

Hammlet på frammarsch – investerar i maskinparken

kontraktstillverkaren Hammarstrands Elektronikproduktion, som annars kallas Hammlet, har ett par år av tillväxt bakom sig – och så sent som i höstas rustade man för mer genom investeringar i maskinparken.

Tillverkaren i Jämtlands har sett sin omsättning öka från 42,6 miljoner kronor under 2020 till 65,3 miljoner kronor under 2022. För 2023 räknar man åter igen att landa på runt en 65 miljoner kronor.

I en intervju med Jämtlands Tidning berättar vd Johan Löwgrens omsättningsökningen bland annat går att koppla till en stor kund, Stockholms-baserade Firefly, som ökat sina beställningar. Det hela har lett till nya arbetstillfällen hos elektroniktillverkaren.

– De växer så det knakar där de köpt upp tillverkande företag och lagt deras produktion hos oss, säger Lövgren till tidningen.

Till Firefly levererar Hammlet både kretskort löst och i färdiga produkter. En annan stark kund för bolaget är Tillqvist som utvecklar produkter inom mätteknik.

Tillväxten har lett till ökade investeringar och  Johan Löwgren berättar för Jämtlands Tidning att man nyligen investerat närmare tre miljoner kronor i maskinparken. Bland annat så har en selektivlödare tagit plats i lokalerna. Denna fick även sällskap av en ny ugn för lödning.

Nu blickar man dock framåt och har målet satt på en omsättning på 80 miljoner kronor med ett 30-tal anställda – och detta inom fem år.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2