Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Ericsson
Elektronikproduktion |

Ericsson utser Lars Sandström till finansdirektör

Lars Sandström kommer att axla rollen som Senior Vice President, finansdirektör och chef för koncernfunktionen Finance hos Ericsson från och med den första april 2024.

Lars Sandström kommer att ersätta Carl Mellander som meddelade sin avgång i april förra året. Sandström är för närvarande Chief Financial Officer och är medlem i koncernledningen hos medicinteknikföretaget Getinge, där han arbetat sedan 2017. Han har tidigare även haft chefspositioner på AB Volvo, Scania och Orphan Biovitrum AB.

”Lars Sandström är varmt välkommen till Ericsson. Hans imponerande meriter, omfattande erfarenhet och kunskap från ett flertal chefsroller inom finans kommer att blir mycket viktiga när vi genomför strategin att utöka vår ledande position inom mobilnät, expandera i Enterprise-segmentet och driva den kulturella transformationen,” säger Börje Ekholm, Ericssons vd och koncernchef, i ett pressmeddelande. 

Ericsson meddelade i april 2023 att Carl Mellander skulle lämna sin tjänst efter att ha arbetet på Ericsson i mer än 25 år och ha suttit i koncernledningen sedan 2016.

”Jag är mycket glad över att få börja på Ericsson och bidra till skapandet av banbrytande teknologier och tjänster som formar framtiden. Konnektivitet omdefinierar inte endast företag och förbättrar liv, utan är också avgörande för en hållbar framtid för oss alla,” säger Lars Sandström.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2