Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Assa Abloy
Elektronikproduktion |

Assa Abloy köper tillverkare av kommunikationsutrustning

Assa Abloy gör ett förvärv i Sydafrika. Det svenska bolaget bar kritat på avtal om att förvärva Amecor (Pty) Ltd, en tillverkare av kommunikationsutrustning för larmtjänster för den sydafrikanska säkerhetsmarknaden.

”Jag ser fram emot att välkomna Amecor till ASSA ABLOY. Detta förvärv utgör ett nästa steg i vår strategi att ytterligare stärka vår position på denna viktiga marknad”, säger Nico Delvaux, vd och koncernchef Assa Abloy.

Amecor har varit verksamma på marknaden sedan de grundades 1994 och har idag cirka 120 anställda. Huvudkontoret och fabriken ligger i Johannesburg, Sydafrika. Försäljningen under 2022 uppgick till cirka 170 miljoner kronor.

“Amecor-teamet har funnits 30 år i den sydafrikanska säkerhetssektorn med en portfölj av pålitliga och ledande produkter inom alarmsegmentet. Amecor kommer att stärka vårt långsiktiga engagemang på den sydafrikanska marknaden och marknaden söder om Sahara. Det finns gott om synergier med vår verksamhet inom elektroniska säkerhetslösningar som kommer att vara till fördel för våra kunder”, säger Neil Vann, Executive Vice President i Assa Abloy ABLOY och chef för division EMEIA.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2