Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Acconeer
Komponenter |

Acconeer kammar hem design win värd 50 miljoner

Lundabolaget Acconeers radarsensor A121 har designats in i en första bilmodell från en Japansk biltillverkare. Det totala förväntat värdet av den ligger på mer än 50 miljoner kronor under en sjuårsperiod med start 2025.

Acconeers sensor kommer att användas för så kallad access control, som möjliggör beröringsfri öppning av bagageutrymmet på en bil.  Med "design win" syftar man på att företagets radarsensor har valts ut för användning i en produkt, och det ska påpekas att detta inte är samma sak som att en order har lagts.

– Vi är glada över att se ännu en design win i bilindustrin, denna gång med en ny tillverkare och den första i Asien. Det betyder att vi nu har lanseringar eller design wins med fyra av de ledande fordonsföretagen i världen, vilket ger oss en mycket bra position på en marknad som vi förväntar oss kommer växa i hög takt under de kommande åren, säger vd Lars Lindell kommenterar i ett pressmeddelande.

Totalt kan Acconeer nu skryta med fyra lanserade bilmodeller och fjorton design wins inom fordonsindustrin. Det totala förväntade värdet av samtliga annonserade designvinster är 420 miljoner kronor under perioden 2024-2031. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1