Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Wyld Networks
Elektronikproduktion |

Wyld Networks skriver avtal med VestiTech

Det svenska teknologibolaget VestiTech har utvecklat en koppling med LoRaWAN och kommer via denna lösning att kunna använda Wyld Networks satellitsensorer för övervakning av boskap på de allra mest avlägsna platserna.

Kraven och efterfrågan på kontroll av boskap från myndigheter och jordbruksföretagen ökar i allt större utsträckning, där man vill se att mer data samlas in om den globala boskapspopulationen som idag uppgår till mer än 1 miljard kreatur.

VestiTech’s spårningmodul “SPURO-X multi-purpose LoRaWAN” klarar av att både identifiera boskapens position och informera om de geografiska förutsättningarna, och på så sätt klarar modulen av att skapa viktiga underlag för en optimerad boskapsplanering.

SPURO-X opererar via en minimal energikonsumtion, och att addera Wylds satellitkoppling som också har minimal energikonsumtion innebär därför inga faktiska geografiska restriktioner. I förlängningen innebär detta att VestiTech inte längre kommer vara lika beroende av den markbaserade IoT-lösningen.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1