Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Anders Andersson Primrock
Teknik |

Primrock säkrar oavbruten kraft till Dahrén Sweden

Dahrén i Jonslund har, genom en anläggning uppförd av Primrock, fått ökad tillförlitlighet i elförsörjningen – något som i sin tur låter bolaget öka tillverkningen. från en unik anläggning uppförd av Primrock, en ledande oberoende leverantör av kapacitetstjänster i Norden.

Primrock har investerat 70 miljoner kronor i ett system med växelriktare och batterier som förbättrar elförsörjningen till Dahrén under de kommande tio åren. Systemet är inkopplat till det lokala högspänningsnätet och är ett komplement till de tjänster som tillhandahålls av Nossebro Energi.

– Med Primrocks nya anläggning i Jonslund kommer tillförlitligheten i elförsörjningen att öka för Dahréns tillverkning av lindningstråd till elmotorer samtidigt som vi gör det nordiska elsystemet mer motståndskraftigt, säger Mattias Ganslandt, grundare och vd för Primrock i ett pressmeddelande.

Mattias Ganslandt fortsätter och säger att man byggt ett mycket avancerat system för oavbruten kraft med komponenter från ledande internationella tillverkare. 

Anläggningen som är på 10 MW kommer att skydda Dahréns fabrik i Jonslund mot störningar i elnätet. Affärslösningen gör det möjligt att skydda mot elavbrott samtidigt som systemet kan bidra till att hålla det nordiska elsystemet i balans. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1