Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© AFRY
Elektronikproduktion |

Afry skriver projektavtal värt 300 miljoner med Hägglunds

Ingenjörs- och designföretaget Afry har utökar sitt samarbete med försvarsindustribolaget Hägglunds och har ingått ett projektavtal med ett uppskattat ordervärde på cirka 300 miljoner kronor för att leverera ingenjörslösningar till företagets CV90-plattform.

Det nya avtalet mellan Afry och Hägglunds kommer att inledas under årets andra kvartal och sträcka sig fram till 2027. Mer konkret innebär uppdraget att ett programkontor för ingenjörsutveckling för en av Hägglunds CV90 kunder kommer att etableras. Programkontoret kommer utföra en stor del av design- och ingenjörsarbetet i projektet, där Afry kommer spela en central roll.

– AFRY har både erfarenheten från avancerade projekt inom konstruktion, beräkning och design, men också en betydande kompetens inom försvarsindustri, systemteknik, drift- och säkerhetssystem. Vi ser fram emot att fördjupa vårt samarbete och dra nytta av deras tekniska expertis, säger Lars Pettersson, Head of Engineering på Hägglunds i ett pressmeddelande.

Samarbetet mellan företagen har även resulterat i ett dedikerat projektkontor för produktutveckling i Trollhättan och Göteborg. Afrys projektkontor kommer bestå av ett 100-tal ingenjörer och försvarsexperter som kommer att stödja Hägglunds organisation i flera projekt inom försvarsindustrin.

– Vi är stolta över att ha tilldelats detta uppdrag och ser det som ett erkännande av vår förmåga att leverera högkvalitativa ingenjörslösningar. Tillsammans med Hägglunds ser vi fram emot att bidra till en framgångsrik teknikutveckling inom försvarsindustrin och samhällets säkerhet, säger Martin Öman, divisionschef på Industrial & Digital Solutions på AFRY.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1