Annons
Annons
Annons
Annons
© Micropower
Elektronikproduktion |

Micropower siktar på att fördubbla antalet producerade laddare

Micropowers nya batteri- och laddarfabrik planeras bli färdig 2025. Men redan i år flyttar produktionen av batteriladdare till den nya anläggningen i Öjaby. När fabriken väl står klar kommer den även att bli koncernens nya huvudkontor, samt forskning- och utvecklingscenter för batteriladdare.

Under 2023 har fabriken för batteriladdare och litiumjonbatterie tagit form och Installationer i produktionsskeppen pågår, liksom att slutföra byggandet av kontorsdelen. Micropowers nya fabriken kommer att erbjuda bolaget en yta på 25 000 kvadratmeter – med möjlighet för ytterligare expansion.

I mitten av 2024 är det planerat att nå ytterligare en milstolpe, nämligen när den befintliga batteriladdarproduktion i Växjö flyttar till den nya fabriken i Öjaby. I samband med detta flyttar också FoU-centret för batteriladdare och serviceavdelningen. Micropower meddelar via en uppdatering att man till en början kommer att ha 200 anställda i den nya fabriken.

Tanken med denna nya, massiva, fabrik är att öka produktionskapaciteten för att möta den ökade efterfrågan från marknaden.

"Med större ytor i kombination med ökad effektivitet ser vi möjligheten att fördubbla antalet producerade laddare", säger Sven Olsson, projektledare för den nya batteri- och laddarfabriken i uppdateringen..


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1