Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Sivers Semiconductor
Komponenter |

Sivers får miljonbidrag från European Space Agency

Sivers Semiconductors affärsenhet Sivers Wireless har beviljats ett bidrag på 0,6 miljoner euro, cirka 6,7 miljoner kronor, från European Space Agency (ESA).

Tanken med bidraget är att täcka finansieringen för design av satellitkommunikationschips under de kommande 1,5 åren.

Sivers Wireless kommer att ansvara för designen av ett så kallat ”Q-/V-band direct quadrature demodulator chip” för rymdapplikationer. 

Dagens satellitkommunikationslänkar främst arbetar i frekvensbanden Ku (10-15GHz) och Ka (17-31GHz), men det finns ett ökande intresse för de högre banden, såsom Q (33-50GHz) och V (40-75GHz), för nästa generations satellitlänkar. Dessa band stöder bredare bandbredder och högre datahastigheter. Det är här Sivers Wireless kliver in för att bidra med sin erfarenhet inom Q- och V-bandsområdet från 5G- och 60GHz-applikationer, för att utveckla nya produkter i dessa högre band för satellitkommunikation.

– Q-/V-bandet kommer att möjliggöra Very High Throughput Satellites (VHTS) genom att låsa upp denna massiva nya tillgängliga bandbredd som finns vid dessa högre millimetervågsfrekvenser, vilket kommer att driva nästa generations LEO- och MEO-satellitkonstellationer. säger Anders Storm, vd och Koncernchef Sivers Semiconductors i ett pressmeddelande.

Han fortsätter och berättar att detta är det tredje offentliga finansieringsbidraget som Sivers Wireless har mottagit på mindre än sex månader. 

– Sivers har nu fått ett erkännande av tre stora offentliga organisationer på mycket kort tid. Detta bidrag från ESA befäster vår position som en pålitlig leverantör inom satellitkommunikationsområdet, eftersom bidrag från EU, ESA och DARPA endast ges till välrenommerade och erkända ekosystemleverantörer. Det är mycket glädjande att bli utvald av en så väletablerad organisation som ESA, avslutar Anders.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1