Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Acconeer
Komponenter |

Acconeer vill tanka kassan med 150 miljoner kronor

Acconeer siktar på att genomföra en företrädesemission om cirka 150 miljoner kronor för att kunna kliva in i en "framåtlutad strategi" och accelerera kommersialiseringen av sina produkter.

I samband med beslutet om företrädesemissionen har bolaget styrelse också satt nya finansiella mål, nämligen en nettoomsättning över 300 miljoner kronor under 2027 samt ett break-even på rörelseresultat (EBIT) under 2025, och slutligen att rörelsemarginalen (EBIT) ska nå minst 25 procent på lång sikt. Det framgår av ett pressmeddelande.

Acconeer menar att bolagets radarsensor kombinerar det bästa inom radarteknologi genom den låga strömförbrukningen hos pulsad radar och den höga precisionen hos koherent radar. Detta öppnar enligt Lundabolaget nya möjligheter för en lång rad applikationer inom många olika användningsområden på en global marknad – i en komponent som endast mäter fem gånger fem gånger 0,8 millimeter. 

Acconeer lanserade sin första produkt 2018 och har sedan dess sålt fler än 1,75 miljoner radarsensorer. Bolaget är nu mitt i processen att bredda sin produktportfölj när man tillsammans med den strategiska partnern Alps Alpine utvecklar nästa generations pulsad koherent radarsensor, kallad A2.

Man säger att marknaden förväntas fortsätta att växa snabbt, drivet av stora industritrender kopplade till digitaliseringen som exempelvis 5G, artificiell intelligens och Internet of Things. Idag används fortfarande främst sensorer baserade på ultraljud, infrarött ljus eller kamerateknik – och det är här som Acconeer menar att man "bara" kan kliva in och ersätta existerande lösningar som alla har sina svagheter.

Acconeer menar att man är redo för nästa steg – en framåtlutad strategi för att accelerera kommersialiseringen av sin första produktgeneration samt vidareutvecklingen av sin teknologi med nästa generations radarsensorer. Med denna kommersialiserings- och utvecklingsstrategi planerar man att ta stora steg mot att "realisera den fulla potentialen runt bolagets teknologi inom radarsensorer," skriver bolaget i pressmeddelandet. 

För att nå dessa mål behöver man dock tanka kassan – därav företrädesemissionen. Acconeer skriver vidare att man företrädesemissionen förväntas vara tillräcklig för att finansiera affärsplanen fram till dess att bolaget når ett positivt kassaflöde, vilket förväntas ske under 2026.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-12 09:18 V22.4.54-2