Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Sivers Semiconductors
Komponenter |

Sivers och Thorium Space jobbar vidare för volymproduktion

Sivers Semiconductors utökar sitt chipavtal med Thorium Space. Den andra fasen, som är värd cirka 30 miljoner kronor, är fokuserad på avancerad utveckling och validering av de chip som designats under den inledande fasen, och lägger grunden för framtida volymproduktion.

Sivers skriver i ett pressmeddelande att man förväntar sig redovisa intäkter på upp till 2,1 miljoner dollar, cirka 21,9 miljoner kronor, från detta avtal under 2024.

Samarbetet sker mellan Sivers Wireless, en affärsenhet inom Sivers Semiconductors, och den polska specialisten på satellitkommunikationssystem. Enligt det svenska bolaget innebär det utökade samarbetet ett stort steg framåt i Thorium Spaces förberedelser för framtida drifttagande av satelliter.

Thorium Space inledde nyligen ett samarbete med European Space Agency (ESA) kopplat till HummingSAT-projektet, där man kommer att utveckla telekommunikationssatelliter för geostationär omloppsbana (GEO). Här räknar man med att Thoriums digitalt definierade nyttolaster kommer att spela en nyckelroll.

Thorium Space har även säkrat finansiering från ESA, med ett åtagande på 8 miljoner euro för den inledande A/B-fasen och ytterligare 25 miljoner euro för den efterföljande C/D/E-fasen.

Sivers avancerade Ka-bandsteknologi, med fokus på elektronisk så kallad ”beem steering”, beskrivs som nyckeln till effektiva satellitkommunikationssystem. Teknik minskar avsevärt storleken, vikten och utrymmet som krävs för satellitkommunikationslösningar, något som är ganska tacksamt för satelliter av denna typ.

– Sivers fortsatta gemensamma utveckling med Thorium Space markerar ett viktigt steg i utvecklingen av geostationära telekommunikationssatelliter. Detta partnerskap representerar en kraftfull konvergens av innovation och expertis, som tillsammans flyttar fram gränserna för satellitkommunikationsteknik, säger Anders Storm, vd och koncernchef för Sivers Semiconductors i pressmeddelandet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2