Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Heart Aerospace
Elektronikproduktion |

Heart Aerospace tar in en miljard kronor i ny runda

Den svenska elflygplanstillverkaren Heart Aerospace tar in 107 miljoner dollar, hela 1,1 miljarder kronor, i en B-runda.

Med den nytankade kassan har Heart Aerospace tagit in 145 miljoner dollar, eller 1,5 miljarder kronor, i riskkapital sedan starten.

Bland bolagets nya investerare hittar vi Sagitta Ventures, en dansk investerare som fokuserar på företag i tidiga skeden. Andra investerare inkluderar Air Canada, Breakthrough Energy Ventures, European Innovation Council Fund, EQT Ventures, Lowercarbon Capital, Norrsken VC, United Airlines och Y Combinator.

Den nya, tankade kassan, beskrivs som n viktig milstolpe på väg mot kommersiell trafik.

– Den här  investering främjar vårt uppdrag att minska koldioxidutsläppen och demokratisera flygresor, säger Anders Forslund, medgrundare och vd för Heart Aerospace i pressmeddelandet.

Han fortsätter och säger att industrin har  åtagit sig att netto nollutsläpp till 2050 och att man tror att ES-30 är den första språngbrädan till att nå detta. 

– Det kommande året är ett spännande år för Heart Aerospace när vi förbereder oss för att avslöja vår fullskaliga flygplansdemonstrator.

Pengarna kommer att användas för att bygga upp verksamheten ytterligare samt jobba mot typcertifiering av ES-30.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2