Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Nordic Semiconductor
Komponenter |

Nordic Semiconductor skriver licensavtal med Arm

Nordic Semiconductor meddelar att man har tecknat en flerårig så kallad "Arm Total Access (ATA)-licens" med halvledardesign- och mjukvaruplattformsbolaget.

ATA-licensen garanterar tillgång till det bredaste utbudet av IP, verktyg, support samt utbildning för Arms nuvarande och framtida produkter, inklusive lösningar för multiprotokoll, Wi-Fi, cellulär IoT och DECT NR+.

– Nordic har fått sitt rykte som en ledande leverantör av trådlös teknik med låg effekt, till stor del genom sin relation med Arm. Idag bygger vår produktfärdplan på detta arv genom att utnyttja ännu mer kraftfulla processorer och flerkärniga lösningar för att köra de mest avancerade applikationsprogramvaran och maskininlärningsmodellerna (ML), säger Svein-Egil Nielsen, CTO/EVP R&D hos Nordic Semiconductor. 

Han fortsätter att säga att det nya avtalet innebär att man nu får obegränsad tillgång till ledande processor- och säkerhetsteknik, något som efterfrågas av dessa produkter.

Avtalet kommer att göra det möjligt för Nordic att utveckla de end-to-end-lösningar som behövs för att driva morgondagens IoT-enheter inom sektorer som smarta hem, smart städer, industriell automation, hälsovård med flera. Många av dessa applikationer kommer att kräva komplex programvara och ML-modeller som i sin tur kräver kraftfulla processorresurser för att köras – utan att kompromissa med batteritiden.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2