Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Tobii
Elektronikproduktion |

Tobii slutför förvärvet av AutoSense

Under december förra året meddelade Eyetracking-bolaget Tobii att man ingått avtal om att förvärva autosense-verksamheten från Xperi för att ta en ledande position inom automotive interior sensing. Nu har förvärvet slutförts.

Förvärvet syftar till att stärka Tobiis position på den växande marknaden för Automotive Interior Sensing, som innefattar system för förarövervakning och system för passagerar-övervakning. Förvärvet för också med sig ett betydande antal design wins. 

För att finansiera de operativa kostnaderna för det nya affärssegmentet Autosense avser Tobii genomföra en företrädesemission om 300 miljoner kronor under det första kvartalet 2024.

”Automotive Interior Sensing är en växande marknad där nya regleringskrav främjar en bred tillämpningen av teknologin. Med förvärvet stärker Tobii sin position med betydande design wins inom DMS och OMS i produktionsflödet, och vi har lösningar som levererats till fordon sedan 2019. Jag ser fram emot att påbörja integrationsprocessen, dra nytta av kostnads- och teknologisynergier och bygga vidare på AutoSense nuvarande framgångar inom Interior Sensing,” säger Anand Srivatsa, vd för Tobii i ett pressmeddelande.

Det var den 13 december 2023 som Tobii meddelade att man kritat på ett avtal om att förvärva FotoNation Ltd från Xperi Inc. vilket inkluderar AutoSense, en verksamhet som levererar lösningar för Interior Sensing vilket innefattar DMS och OMS. Prislappen för FotoNation Ltd uppgår till minst 45 miljoner dollar på en kontant- och skuldfri basis.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1