Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ASUS
Komponenter |

Svensk sensor letar sig in i laptop från Asus

Svenska Fingerprint Cards har hittat in i ytterligare en laptop från en av de största tillverkarna av windowslaptops. I Asus Expertbook B5 laptop finns nämligen en svensk kapacitiv fingeravtryckssensor.

Detta är den första Asus Windows PC-produkten som integrerar Fingerprints Match-on-Chip-lösning. I Match-on-Chip-lösningar lagras användarnas biometriska data på en separat MCU, vilekt enligt Fingerprint innebär högre säkerhet än de så kallade Match-on-Host-systemen, där biometrisk autentisering vanligtvis sker i datorns CPU.

Fingerprints erbjuder förvisso båda varianterna, men skriver i ett pressmeddelande att man förväntar sig att Match-on-Chip kommer att fortsätta att växa på bekostnad av Match-on-Host. Match-on-Chip-lösningar har ett högre genomsnittligt försäljningspris och står för närvarande för huvuddelen av bolagets adresserbara marknad inom PC-området.

– Biometriska lösningar för PC har snabbt vuxit fram som ett viktigt nytt produktområde för Fingerprints. Vi dominerar marknaden för fingeravtryckssensorer i Chromebooks och i och med lanseringen av Asus Expertbook B5 används nu Fingerprints biometriska teknologi av ännu ett av de främsta bärbara Windows-märkena, säger Adam Philpott, vd och koncernchef för Fingerprints i pressmeddelandet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-12 09:18 V22.4.54-1