Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Nokia
Elektronikproduktion |

Nokia överens med Vivo om 5G-patent

Den finländska nätleverantören Nokia uppger att de har ingått ett licensavtal med kinesiska smartphone-tillverkaren Vivo, som avser 5G-patent.

Licensen ska täcka Nokias grundläggande innovationer inom mobila teknologier, däribland 5G. Enligt det fleråriga avtalet ska Vivo betala licensavgifter till Nokia samt retroaktiva betalningar för perioder med tvist.

Det här framgår av ett pressmeddelande, där det även framkommer att avtalet löser alla pågående patenttvister mellan parterna.

Nokia uppger vidare att de under de tretton senaste månaderna ingått patentlicensavtal med sex stora smartphone-leverantörer och tillägger att avtalen stöder deras strategi att investera i forskning och utvecklingen. 

”Tillsammans visar dessa licensavtal Nokias betydande bidrag till utvecklingen av nyckelteknologier som hela smartphone-industrin förlitar sig på och de kommer att ge långsiktig stabilitet till vår licensverksamhet i många år framöver”, säger Jenni Lukander, vd för Nokia Technologies i pressmeddelandet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2