Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volvo Cars
Elektronikproduktion |

Volvo Cars ska etablera nytt innovationscenter i Torslanda

Ett nytt innovationscenter i Torslanda i Göteborg ska göra det möjligt för fordonstillverkaren Volvo Cars att testa ny teknik för ett framtida samhälle.

Satsningen, som går under namnet Mobility Innovation Destination Torslanda, är en fortsättning på Volvo Cars elektrifieringsresa och utveckling av nästa generations premium-elbilar, uppger fordonstillverkaren i ett pressmeddelande. 

Det ska göra det möjligt att testa ny teknik i en miljö som är utformad för att efterlikna ett framtida samhälle som bilarna ska vara en del av.  

Volvo Cars uppger vidare att de, vid sidan av nya byggnader och anläggningar för testning, konstruktion och material, även planerar att bygga ut sitt campus i Torslanda för att inhysa startups och affärspartners. 

”Med det här initiativet vill vi skapa ett ekosystem där vi kan utveckla framtidens mobilitet, inklusive bilar, tekniken i dem och infrastrukturen runt dem, allt hand i hand, säger Jim Rowan, vd för Volvo Cars. 

Rowan fortsätter:

"Vår ambition är att vara banbrytande inom teknik, attrahera globala talanger och få kontakt med andra banbrytande företag."


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-12 09:18 V22.4.54-1