Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Mildef
Elektronikproduktion |

Starkaste kvartalet någonsin för Mildef

Mildef, som levererar taktiska it-lösningar till försvarsrelaterade verksamheter, rapporterar om ökad försäljning och stärkt resultat. ”Ett rekordkvartal”, konstaterar vd Daniel Ljunggren.

Mildefs nettoomsättning för fjärde kvartalet 2023 uppgick till 353 miljoner kronor, en ökning med tolv procent jämfört med motsvarande period föregående år. 

Även rörelseresultatet stärktes och landade på 41,4 miljoner kronor, att jämföra med 31,5 miljoner. 

För helåret 2023 ökade Mildefs omsättning med 56 procent till 1 151 miljoner kronor. Rörelseresultatet uppgick till 108,1 miljoner, att jämföra med 29,2 miljoner. 

Daniel Ljunggren konstaterar i rapporten att det fjärde kvartalet är bolaget starkaste kvartal någonsin, såväl vad gäller omsättning som orderingång.

”Jämte ovan nämnda glädjeämnen lever vi dessvärre i en fortsatt instabil värld med ett oroande säkerhetsläge. Många länder har ett uttalat behov av att stärka sina försvarsförmågor under många år framöver, vilket bekräftas av snabbt ökande försvarsanslag. Därav har vi en stark tro på en betydande efterfrågeökning av europeisk försvarsteknik den kommande 10-årsperioden”, uppger han i bokslutskommunikén. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1