Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volkswagen
Teknik |

Volkswagen grundar företag inom artificiell intelligens

Volkswagen är övertygade om att digitala produkter, baserade på artificiell intelligens, kommer att spela en viktig roll för fordonsgruppen i framtiden.

Nya infotainment- och navigationsapplikationer, högpresterande röstigenkänning, utökade fordonsfunktioner och djupintegrering av digitala ekosystem i bilen kommer att ge kunderna avsevärda fördelar och förbättra produktupplevelsen. Därför har man nu inrättat ett specialiserat ”AI Lab” som ska fungera som ett globalt nätverk med kompetenscenter och inkubator.

Labbet kommer att identifiera nya produktidéer för Volkswagen och samordna dessa internt inom koncernen. I takt med att behovet uppstår kommer detta även att omfatta samarbeten med tekniksektorn i Europa, Kina och Nordamerika. Målet är att snabbt utveckla digitala prototyper och överföra dem till koncernens varumärken för implementering.

"Vi vill erbjuda våra kunder äkta mervärde med artificiell intelligens. Vi strävar efter att koppla samman externa digitala ekosystem med bilen och skapa en ännu bättre produktupplevelse", säger Oliver Blume, VD för Volkswagen Group och Porsche AG i ett pressmeddelande. "Samarbeten med teknikföretag är avgörande för oss. I framtiden avser vi att förenkla samarbeten både organisatoriskt och kulturellt."

Koncernen menar att man bland annat ser stor potential i högpresterande röstigenkänning och tjänster som kopplar samman användarnas egna digitala miljöer med bilen. Utökade fordonsfunktioner kommer att vara lika viktiga. Dessa kan omfatta AI-optimerade laddningscykler för elfordon, meddelande om underhåll och sammankoppling av fordon med infrastruktur, tillexempel kundernas egna smarta hem

AI Lab kommer dock inte att tillverka några produktionsmodeller utan ska fungera som inkubator för koncernen. Man kommer att identifiera nya produktidéer kopplade till AI över hela världen och sedan utveckla koncept tillsammans med partners där behovet uppstår, för att ta fram tidiga prototyper.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons