Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© MilDef
Elektronikproduktion |

MilDef ska utforska samarbete med Lockheed Martin

Svenska MilDef har ingått ett samförståndsavtal (MoU) med amerikanska Lockheed Martin för att stärka flyg- och rymdsamarbetet genom Lockheed Martins C-130J-30 Super Hercules taktiska flygplan för det svenska flygvapnet (SwAF).

Man siktar på att identifiera samarbetsmöjligheter där MilDefs lösningar och expertis kan integreras i Lockheed Martins globala ekosystem för flyg- och försvarsindustrin.

– Det finns en naturlig koppling mellan MilDef och Lockheed Martin eftersom vi är specialiserade på att stödja skarpt taktiska uppdragskrav med avancerade, beprövade och integrerade lösningar. Att samordna vår expertis med MilDef stärker Lockheed Martin när vi utökar våra relationer med svensk industri för att skapa arbetstillfällen och ekonomiska fördelar, samtidigt som vi stöder Sveriges luftmaktsuppdrag genom vårt C-130J-30 Super Hercules-erbjudande. säger Tony Frese, vice president of Business Development för Air Mobility & Maritime Missions på Lockheed Martin i ett pressmeddelande

Det svenska flygvapnet flyger för närvarande en C-130H-flotta som stöd för sina taktiska lufttransportuppdrag. Sveriges engagemang med Lockheed Martin omfattar även Sikorsky UH-60M Black Hawk-helikoptern och Patriot Advanced Capability-3 (PAC-3) Missile Segment Enhancement (MSE) interceptorsystem.

– Detta partnerskap understryker vikten av industriellt samarbete för att erbjuda slutkunden den bästa möjliga lösningen. Vi är verkligen hedrade över att ha blivit utvalda av Lockheed Martin som deras lokala partner för detta viktiga program och ser fram emot att arbeta tillsammans, tillägger Daniel Ljunggren, vd och Koncernchef MilDef Group.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2