Annons
Annons
Annons
Annons
© Nvidia
Komponenter |

Uppgifter: Nvidia utvecklar kretsar åt Ericsson

Den amerikanska halvledarjätten planerar enligt uppgift att etablera en ny affärsenhet, helt fokuserad på att designa skräddarsydda chips för molnberäkningsföretag och andra verksamheter. Dessutom kommer verksamheten att fokusera på AI-kretsar, avslöjar flertalet källor för Reuters.

Nvidia för enligt uppgifterna samtal med svenska telekomjätten Ericsson gällande ett trådlöst chip som inkluderar Nvidias grafikprocessorteknik (GPU). Ericsson avböjde att kommentera Reuters uppgifter.

Som tidigare rapporterats äger Nvidia marknaden när det kommer till avancerade AI-kretsar till datacenter. Men marknaden fortsätter att utvecklas och det finns en växande efterfrågan på skräddarsydda AI-kretsar för specifika uppgifter – en marknad som Nvidia nu vill ta mark på. Och det är just därför att det amerikanska bolaget i full färd med att starta en ny verksamhet som ska tackla just detta.

Enligt Reuters har det först samtal med bolag som Amazon Meta, Microsoft, Google och OpenAI gällande skräddarsydda chips åt bolagen. Utöver datacenterchips har Nvidia också uppvaktat kunder inom telekom- och fordonssegmenten.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1