Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Conrad Group
Komponenter |

Conrad Group köper tysk leverantör

Tyska Electronic Direct, som har en dansk filial i Lyngby, blir en del av Conrad Group. Man räknar med att distributörens expertis inom elektroniska komponenter kommer att ta specialupphandlingen hos Conrad till en ny nivå

2020 lanserades Conrad Sourcing Platform och har sedan dess utökats. Idag finns över 10 miljoner produkter, tjänster och lösningar tillgängliga för företagskunder via plattformen. I och med förvärvet av Electronic Direct Group tas nu specialupphandlingar till en ny nivå, det framgår av ett pressmeddelande.

Distributören, som är specialiserad på specialupphandling av elektroniska komponenter, ingår sedan början av februari i Conrad Group. Den danska leverantörens huvudkunder återfinns inom industri-, fordons-, medicinteknik-, flyg- och telekommunikationssektorerna. 

"Med 25 års erfarenhet på marknaden, ett globalt leverantörsnätverk och dotterbolag i Kanada, Hongkong och Kina, förlitar sig Electronic Direct på långvariga och förtroendefulla partnerskap samt globala nätverk med kunder och leverantörer", säger Ralf Bühler, vd av Conrad Electronic. 

Electronic Direct kommer att fortsätta verka som ett oberoende företag från sin bas i Putzbrunn nära München.

"Att bli en del av Conrad Group gör det möjligt för oss att ha en successionsplan som gör att vi kan fortsätta att förverkliga och till och med utöka våra styrkor. Vi ser mycket fram emot att spela vår roll för att göra Conrad till den ledande europeiska upphandlingsplattformen för tekniska krav." säger Kornelius Schmitz, en av de två vd:arna på Electronic Direct.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons