Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© stevanovicigor dreamstime.com
Komponenter |

Sam Altman vill förändra halvledarindustrin – behöver biljoner

Sam Altman, vd:n för OpenAI, har en plan att förändra den globala halvledarindustrin. Men för att kunna göra detta behöver han kapital, och inte lite. Han befinner sig för närvarande i diskussioner med potentiella investerare, bland annat regeringen i Förenade Arabemiraten, om att samla in flera biljoner dollar

Enligt personer med insyn i det hela så kan det handla om så mycket som 5-7 biljoner dollar som Sam Altman är på jakt efter, det  rapporterar Wall Street Journal.

Men varför behövs denna enorma summa? Enligt uppgift skulle kapitalet behövas för att utöka och  kraftigt stärka produktionskapaciteten av halvledare globalt – samt utöka förmågan att ge kraft åt AI.

En plan som denna skulle hjälpa till att städa undan hinder på vägen för OpenAI:s tillväxt. Då syftar man närmast på  bristen på de AI-chip som krävs för att träna AI-system som ChatGPT. Det har tidigare rapporterats att Altman påpekat att det inte finns tillräckligt med dessa chip.

Altman har enligt uppgift bland annat  träffat Masayoshi Son, vd för Softbank, samt flera representanter från halvledarindustrin, däribland TSMC. Altman ska ha  uttryckt en önskan om att det ska byggas ett flertalet fabriker med hjälp av pengar från Mellanöstern och den taiwanesiska halvledarjätten ska driva dessa.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2