Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Intel Corporation
Komponenter |

Intel förlorar tysk patenttvist

En tysk domstol har dömt mot Intel i en patenttvist gällande ett antal av dess äldre processorer. Nu riskerar den amerikanska chipjätten säljförbud i landet.

Ett amerikanskt företag vid namn R2 Semiconductor hävdar att Intel inkräktat på dess patent för integrerad spänningsregulatorsteknologi vid utvecklingen av sina äldre generationers processorer, inklusive Core Series: Ice Lake, Tiger Lake, Alder Lake och Xeon Scalable.

Intel har beskrivit R2 som "en patenttroll" och menar att det hela borde kastas åt sidan. Men den domstolen i Düsseldorf valde R2s sida och utfärdade ett förbud mot försäljningen av dessa processorer i Tyskland. Nyare produkter är dock undantagna från beslutet.

Intel anser att att R2, som man beskriver som ett skalbolag vars enda verksamhet är rättstvister, inte bör tillåtas att erhålla förelägganden på processorer och andra kritiska komponenter på bekostnad av konsumenter, arbetare, nationell säkerhet och ekonomin, rapporterar Financial Times.

Intel säger att man planerar att överklaga domstolens beslut och samtidigt försöker den amerikanska chipjätten även få patentet ogiltigförklarat.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-02-13 16:53 V22.3.28-2