Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Vassla
Elektronikproduktion |

Elmopedtillverkare i konkurs

Igår rapporterade Dagerns Industri att det var 8 miljoner kronor som stod mellan en eventuell konkurs eller ett fortsatt liv för Elmopedtillverkaren Vässla. Planen som skulle lösa det hela tycks ha gått i stöpet.

Planen var hårdbantning och rekonstruktion. Men nu rapporterar Di Digital att tingsrätten avslagit Vässlas begäran om förlängd rekonstruktion. Vilket innebär att bolaget nu försätts i konkurs. 

För bara några dagar sedan rapporterades det att Vässla uttrykt intresse för att köpa resterna i elmotorcykleltillverkaren Cakes konkursbo. Något som Cakes grundare Stefan Ytterborn inte trodde på.

”Jag vill inte låta arrogant, men vi föredrar en partner som vi kan skala med”, sa Stefan Ytterborn till Di.

Vässlas vd och grundare Rickard Bröms säger till Di Digital att beskedet från tingsrätten är väldigt "sorgligt och chockerande”.

Vässla har jobbat i motvind under en tid och så sent som i juni förra året godkändes bolagets rekonstruktionsansökan i Stockholms tingsrätt. Räddningsförsöket lyckades inte och ansökan om ytterligare förlängd rekonstruktion nekades.

Planen var att samla på sig 8 miljoner kronor, där potentiella investerare kunde teckna sig för 4 kronor per aktie under teckningsperioden var 9-23 februari. Men innan teckningsperioden var slut har en konkursansökan skickats in då rekonstruktion inte förlängdes av tingsrätten.

”Vi förutsatte att vi skulle få förlängt och ha ytterligare tre månader på oss. Vi är dagar ifrån en potentiell lösning men det har ingen betydelse nu”, säger Rickard Bröms till Di Digital.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1