Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ACC
Elektronikproduktion |

ACC tar in pengar för europeiskt batterinätverk

ACC har tagit in 4,4 miljoner euro i finansiering för att fortsätta sin expansion och bygga ut sitt batterinätverk i Europa.

Finansieringen kommer att gå till byggandet av tre gigafabriker för produktion av litiumjonbatterier i Frankrike, Tyskland och Italien, samt till FoU.

ACC skriver i ett pressmeddelande att detta kommer att påskynda utvecklingen av bolaget och stärka dess position inom batteriindustrin. I december 2023 startade ACC produktion för Stellantis vid gigafabriken i Billy-Berclau Douvrin i Frankrike, helt enligt plan.

Detta banade väg för ytterligare industriell utveckling för att möta efterfrågan, vilket tog sin form av byggstarten av det andra produktionsblocket av den franska fabriken, innan byggandet av det första produktionsblocket i Tyskland och dubbelblocket i Italien lanserades.

Finansieringen är helt garanterat av ett konsortium av banker och Stellantis, Mercedes-Benz och Saft – de tre aktieägarna i ACC – visade också sitt engagemang genom att delta i en kapitalökningen.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons