Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Midsummer
Elektronikproduktion |

Eric Jaremalm blir ny vd för Midsummer

Styrelsen för det svenska solenergibolaget Midsummer har beslutat att tillsätta Eric Jaremalm till ny verkställande direktör för koncernen.

Eric Jaremalm är en av grundarna av Midsummer och har gedigen erfarenhet av att leda och utveckla internationella teknikföretag. Bolaget grundades av Eric Jaremalm tillsammans emd bland andra nuvarande VD Sven Lindström 2004. Sedan dess har han haft ledande roller på företaget, bland annat som vice VD, operativ chef och finanschef.

Förutom att ha medverkat till att bygga Midsummer till den aktör bolaget är idag, har Eric Jaremalm arbetat med försäljning och utveckling på teknikföretaget Mycronic i drygt fem år, då baserad i Japan.

Han kommer nu att leda Midsummer i det kommande arbetet med ökat fokus på kommersiell utveckling och internationalisering av verksamheten –  bland annat öppnandet av en ny 50 MW fabrik i Italien och en 200 MW fabrik i Sverige.

– Styrelsen anser att Eric Jaremalm bidrar med stor erfarenhet av bolaget, tekniskt kunnande och internationellt försäljningsarbete. Han har i sina olika roller i företaget visat på förmåga att fokusera, prioritera och leverera, vilket är och kommer att vara av stor vikt för arbetet framåt, säger Robert Sjöström, styrelseordförande, Midsummer i pressmeddelandet.

Sven Lindström meddelade i början av oktober förra året att han planerade att kliva ner från rollen som vd, men att fortsätta på inom bolaget som vice vd, ansvarig för affärsutveckling och ansvarig för produktportföljen.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1