Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Teltonika
Komponenter |

Teltonika på jakt efter halvledarexperter

Den litauiska elektronikkoncernen Teltonika har stort halvledarprojekt i siktet – och nu behöver man stärka upp med expertis. Koncernen siktar på att anställa ett 20-tal specialister för att bidra till etableringen av en inhemsk chipindustri.

I slutet av förra året slutförde Teltonika den första fasen av ett tekniskt samarbetet med partners från Taiwans Industrial Technology Research Institute (ITRI). Med den andra fasen på gång planerar koncernen att färdigställa ritningarna för de nya anläggningarna samt få till ett bygglov vid slutet av 2025.

"Vi går nu vidare till designstadiet för halvledaranläggningar. Det är en komplicerad uppgift som involverar många olika tekniska, ingenjörsmässiga och miljömässiga processer. Därför letar vi efter nästan två dussin nya medarbetare som tillför den nödvändiga kompetensen till vårt team”, säger Ernestas Zdaniauskis, vice vd för innovation och affärsutveckling på Teltonika IoT Group i ett pressmeddelande."

Teltonika säger att de aktivt söker efter personer med expertis inom chiptillverkning, montering, anläggningsinfrastruktur, inköp samt konstruktörer av krafttransistorer, kraftmoduler och system-i-paket-projekt (SiP). Man kommer även att skicka en del av dessa anställda till Taiwan lära sig av branschexperter och skaffa sig kunskaper om teknik som utvecklats av taiwanesiska partners.

"Vi kommer att anställa specialister med ganska olika ansvarsområden men med ett gemensamt slutmål, att bidra till expansionen av tillverkningsindustrin för halvledare i Litauen”, säger Ernestas Zdaniauskis.

Teltonika har tidigare sagt att man planerar att göra Vilnius till en hub för inhemsk halvledarchipdesign, tillverkning, montering, testning och tillverkning av kraftmoduler. Man räknar med att i framtiden kunna skapa cirka 2 000 nya jobb för specialister inom halvledare i Vilnius.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons