Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© sensiBel
Komponenter |

Sennheiser investerar i norska mems-mikrofoner

Norska sensiBel har precis avslutat en finansieringsrunda på 7 miljoner euro där bland annat Sennheiser gick in med kapital.

Sennheiser leder finansieringsrundan på totalt 7 miljoner euro tillsammans med befintliga huvudaktieägare TRUMPF Venture, Skagerak Capital, Investinor, SINTEF Venture, MP Pensjon och Halden Kommunale Pensjonskasse. Det nya kapitalet kommer att användas för att utöka produktionen och investera i skalbarhet.

Applikationerna som sensiBel siktar på med sin MEMS-mikrofon är bland annat videokonferenssystem, ANC-hörlurar (Active Noise Cancellation ), avancerade smartphones och många fler. Mikrofonen är nu ute på test hos kunder.

– sensiBel delar samma vision som Sennheiser och vi är stolta över att välkomna Sennheiser som investerare. Vi tror att en investering från ett så välkänt ljudföretag talar om fördelarna med tekniken och potentialen för optisk MEMS-teknik för att forma framtiden för miniatyrmikrofoner. Vi tror starkt på att arbeta med långsiktiga investerare som Sennheiser för att ta ut produkter från denna unika teknologi till marknaden och kommer att fortsätta att utvärdera ytterligare investerare för framtida kapitalanskaffningar, säger sensiBels vd Sverre Dale Moen i pressmeddelandet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2