Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© infineon
Komponenter |

Infineon säljer två tillverkningsfabriker till ASE

Den tyska halvledarjätten Infineon kommer att sälja två backend-anläggningar, en i Cavite, Filippinerna och en i Cheonan, Sydkorea, till ASE.

Efter transaktionen kommer ASE att överta verksamheterna, med existerande anställda, och kommer att vidareutveckla båda anläggningarna för att stödja flera kunder. Samtidigt har ASE och Infineon slutit långsiktiga leveransavtal enligt vilka Infineon.

– ASE har varit en pålitlig, strategisk partner till Infineon i många år och kommer att vara en utmärkt ny ägare som kommer att fortsätta på denna framgångsrika väg och stärka båda anläggningarna ytterligare. Försäljningen av våra anläggningar till ASE är i linje med Infineons tillverkningsstrategi, ger ömsesidiga synergier och möjliggör ytterligare tillväxt samtidigt som den stärker leveranskedjans motståndskraft, säger Alexander Gorski, EVP och Head of Backend Operations på Infineon, i ett pressmeddelande.

Fabriken i Sydkorea, Infineon Technologies Power Semitech, är en backend-anläggning med cirka 300 anställda. Fabriken ligger i Cheonan, cirka 60 mil söder om Seoul. Infineon Technologies Cavite i Filippinerna, är även den en backend-anläggning men betydligt större med fler än 900 anställda.

Både fordons- och energihanteringsmarknaden beskrivs som strategiska fokusområden för ASE.

– Detta förvärv av Infineons anläggningar i Cavite och Cheonan markerar ASE:s starka engagemang för att bilda ett strategiskt långsiktigt partnerskap med Infineon för att utveckla backend-tillverkningslösningar som matchar framtida tillväxtmöjligheter. Med tanke på Infineons marknadsledande ställning inom fordons- och krafthalvledare och ASE:s ledande position inom tillverkning av backend-halvledare, skapar detta partnerskap en win-win-lösning för hela ekosystemet från produktföretag till slutkonsument, tillägger Dr. Tien Wu, Chief Operating Officer för ASE .

Bolagen räknar med att avsluta transaktionen fram mot slutet av det andra kvartalet 2024.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2