Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Northvolt via LinkedIn
Elektronikproduktion |

Northvolts dotterbolag öppnar större anläggning

Tre år efter att den svenska batteritillverkaren Northvolt förvärvade amerikanska Cubergs invigs dotterbolagets utbyggda anläggning i Kalifornien – och detta av ny ledning.

"Vi är oerhört glada över att välkomna Shauna McIntyre som ny VD för vårt dotterbolag i Bay Area, Cuberg," går det att läsa i en uppdatering på Northvolts LinkedIn.

Shauna introducerades av Northvolts vd och medgrundare Peter Carlsson under öppnandet av Cubergs nya anläggning. Anläggningen kommer att användas för utveckling av teknologier för nästa generations litium-metallbatterier

Enligt uppgifter från techsajten The Information fick ledningen för Cuberg – bara dagar innan invigningen – sparken. Cubergs grundare och vd, Richard Wang, driftschefen Reza Nikfar samt strategichefen Michael Bartholomeusz har alla avskedats. För Breakit bekräftar kommunikationschef Anders Thor att cheferna har lämnat.

Cubergs nya vd, Shauna McIntyre, tar med sig erfarenhet från tjänster hos bland annat Google, Honeywell International och Sense Photonics.

"Northvolt är en pionjär i sitt tillvägagångssätt, och ger batteriindustrin den nödvändiga kombinationen av hastighet, skala och hållbarhet. Jag är hedrad att vara med i företaget och ta på mig ledarskapet för Cuberg. Jag ser fram emot att arbeta med Cubergs anställda för att driva utvecklingen av litium-metallteknologi mot att uppfylla dess enorma potential. Anläggningen som invigdes idag kommer att spela en nyckelroll i den framtiden och för att möjliggöra nya gränser för elektrifiering med nästa generations batteriteknik,” säger Shauna i uppdateringen på LinkedIn.


Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons