Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Stena Recycling
Teknik |

Morrow inleder samarbete med Stena Recycling

Morrow Batteries och Stena Recycling har ingått ett avtal gällande produktionsspill från batteritillverkning vid Morrows batterifabrik i Arendal, Norge.

Produktionsspillet kommer att hanteras av Stena Recyclings nya anläggning för batteriåtervinning i Halmstad. Målet för bolagen är att bygga en komplett cirkulär värdekedja för batterier där återvunnet material återinförs i produktionen av battericeller.

− Vi är stolta över att dela Stena Recyclings affärsidé om att skapa ett verkligt cirkulärt samhälle där ingenting går till spillo. Morrow strävar efter låga nivåer av produktionsspill och en stabil, högkvalitativ produktion som genomförs av våra skickliga maskinoperatörer och tillverkningsingenjörer. Trots detta kommer vissa volymer av produktionsspill att behöva hanteras på ett ansvarsfullt sätt,  säger Lars Christian Bacher, vd för Morrow i ett pressmeddelsande.

Så snart Morrow startar testproduktionen under 2024 kommer Stena Recycling att börja ta emot och hantera skrot från produktionsprocessen.

Enligt avtalet kommer Stena Recycling att samla in och lagra produktionsspill, utbilda medarbetare vid Morrows batterifabrik i rätt hantering av spillet samt transportera och hantera materialet vid den nya batteriåtervinningsanläggning i Halmstad. Anläggningen är förövrigt en av Europas första anläggningar för batteriåtervinning i industriell skala. Återvinningsprocessen som används gör att batterimaterial kan återvinnas med mycket hög återvinningsgrad – och användas för att tillverka nya batterier.

Stena Recycling kommer att hantera Morrows produktionsspill under de kommande 1,5 åren. 

Samtidigt har parterna ambitionen att etablera en större anläggning i Eyde Material Park i södra Norge som kan hantera både Morrows avfallsströmmar samt andra företagets materialströmmar.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1