Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Smoltek
Teknik |

Smoltek får tre nya patent – alla relaterade till kontaktmotstånd

Smoltek Nanotech har tilldelats tre nya patent. Patenten är uppdelade i tre nya och separata patentfamiljer, som alla är relaterade till hur bolagets teknologi kan minska kontaktmotståndet mellan olika skikt i elektrokemiska celler, främst för användning i elektrolysörer och bränsleceller.

Smoltek har tilldelats tre nya patent där vart och ett tillhör en ny patentfamilj, som på olika sätt beskriver hur man kan använda Smolteks kärnteknologi för att minska kontaktmotståndet i elektrokemiska celler. Patenten innebär att bolagets IP-portfölj nu omfattar 87 beviljade patent.

Elektrokemiska celler finns i många, om inte de flesta tillämpningar i moderna energisystem, såsom batterier, bränsleceller och elektrolysörer. Befintliga kemiska celler har dock hög kontaktmotstånd mellan olika komponenter i cellen, vilket leder till lägre effektivitet. Något som till och med kan förvärras av bildandet av icke-ledande ytskikt på vissa komponenter som uppstår på grund av den tuffa miljön i cellen.

– Med dessa tre nya patentfamiljer stärker vi verkligen omfattningen av vår IP-portfölj inom området för att öka effektiviteten i elektrokemiska celler, både för elektrolysörer och bränsleceller, säger Fabian Wenger, Head of R&D på Smoltek Hydrogen i ett pressmeddelande.

De nya patentfamiljerna 

Patentfamiljen Contact Resistance är en teknologi som förbättrar arrangemanget mellan separatorplattor i en elektrokemisk cell genom att en nanostruktur sänker kontaktmotstånd mellan separatorelementet och diffusionsskiktet.

Nano Velcro innovationen syftar till att förbättra mellanskiktsgränssnitt i elektrokemiska celler genom långsträckta nanostrukturer som är mekaniskt intrasslade mellan skikten.

Vertical Graphene är en teknologi som sänker kontaktmotståndet mellan separatorelement och intilliggande komponenter i elektrokemiska celler och ökar korrosionsbeständigheten.

– Det är mycket värdefullt för oss att ha en plattform av patent som har bredare användningsområden än i enbart PEM-elektrolysörer, särskilt när vi är i diskussioner med olika företag inom vätgasindustrin och som ofta arbetar både med bränsleceller och flera olika typer av elektrolysörer. Detta öppnar nya affärsmöjligheter för vår verksamhet, säger Ellinor Ehrnberg, vd för Smoltek Hydrogen.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons