Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Teltonika
Elektronikproduktion |

Ny börjar Teltonikas expansion i Vilnius

Elektronikkoncernen Teltonika har nyligen påbörjat byggnationen av sin nya elektronikmonteringsfabrik i Vilnius, precis intill bolagets befintliga tillverkningsanläggning.

Expansionen syftar till att möta en växande efterfrågan från bolagets partners. Och det är ingen liten expansion, Teltonika menar att man kommer att behöva cirka 700 specialister för att montera och producera olika elektroniska enheter, såsom telematik, nätverksutrustning, spårningsenheter, telemedicinsk utrustning med mera.

När allt står klart kommer fabriken att ge Teltonika tillgång till tre våningar och täcka en yta på 22 700 kvadratmeter. Enligt nuvarande plan ska fabriken så klar 2025. Produktion kommer att husera på bottenvåningen samt första våningen. Hela 10 monteringslinor, 20 testlinor, fyra förpackningslinjer, samt ett modernt robotlager och labb kommer att ta plats i anläggningen. Den tredje våningen kommer att vigas till kontorslokaler och administrativa ändamål.

”Med utgångspunkt i vår kunskap och förmåga att ta itu med globala utbudsutmaningar är vårt huvudmål att ha en one-stop-shop för elektroniktillverkning som täcker alla steg i produktionen. Under 2022 lade vi till formsprutning till våra arsenal. 2025 kommer vi att öppna en ny tillverkningsanläggning och starta egen mönsterkortstillverkning. Denna expansion visar vårt engagemang för att fortsätta vara innovativa inom elektroniktillverkning,” skriver bolaget i en uppdatering.

© Teltonika

Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1