Annons
Annons
Annons
Annons
© Cake
Elektronikproduktion |

Cake har hittat en köpare – förblir nordiskt

Turerna kring elmotorcykeltillverkaren Cake ser ut att ha nått sitt slut. En norsk investerare och bilhandlare kliver in och köper konkursboet.

Sedan konkursen blev offentlig har man jobbat hårt för en försäljning, och det har spekulerats högt och lågt om kring olika potentiella köpare av konkursboet. Vässla såg möjligheter i att kunna skapa en nordisk mobilitetsgrupp, men ansökte själva om konkurs kort därefter. 

Nu kliver dock den norske investeraren och bilhandlaren Espen Digernes in och köper Cakes konkursbo. Nyteknik skriver att investeraren är vd för Brages Bilforretning AS, en återförsäljare av bland annat Lexus och Toyota.

Vad prislappen landade på är i dagläget fortfarande okänt. Men precis som NyTeknik pekar ut vet vi att Cakes konkursbo satt på många miljoner – bland annat fordon till ett värde av 45 miljoner kronor, samt andra komponenter som uppskattas vara värda 163 miljoner kronor. Dessa fordon och komponenter ska i huvudsak finnas här hemma i Sverige, men även  i USA och Taiwan.

 

 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1