Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Smart Eye
Elektronikproduktion |

Genombrottsorder för Smart Eye

Smart Eye, som levererar DMS-mjukvara till fordonsindustrin, har tagit en affär värd 175 miljoner kronor, med en stor koreansk biltillverkare.

Det är första gången det Göteborgsbaserade teknikbolaget levererar sitt kombinerade DMS (Driver Monitoring System) och CMS (Cabin Monitoring System) till nya bilmodeller av en stor fordonstillverkare. 

Det här uppger Smart Eye i ett pressmeddelande. 

Smart Eye levererar därmed funktioner för såväl driver monitoring som cabin monitoring. Därmed utvidgar de sin mjukvara till hela fordonets insida och ökar teknikvärdet i varje bil.

För biltillverkarna möjliggör det nya funktioner för förbättrad säkerhet och komfort i fordonen, skriver de i pressmeddelandet. 

Enligt deras prognoser för den beräknade produktlivscykeln väntas intäkten för ordern uppgå till 175 miljoner kronor. 

”Branschens efterfrågan på Interior Sensing-teknik växer snabbt, och denna affär gör att Smart Eye ligger mycket bra till på den här nya marknaden”, säger Martin Krantz, vd och grundare av Smart Eye. 

”Redan 2021 gjorde Smart Eyes förvärv av Affectiva, och sammanslagningen av våra två ledande teknologier, oss till en ledande utvecklare av avancerad Interior Sensing AI. Denna nya order, med produktionsstart 2025, innebär att några av de första bilarna med cabin monitoring-teknik på vägarna kommer att innehålla Smart Eyes och Affectivas kombinerade mjukvara.” 


Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons