Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Columbia Elektronik AB
Elektronikproduktion |

Columbia växer utanför Sverige – köper Mekan

Columbia Elektronik, som utvecklar och säljer testutrustning, slår sig samman med danska Mekan för att utöka både produktportföljen och marknaden.

De båda företagens vägar har korsats flera gånger tidigare på den  skandinaviska marknaden, vilket gör sammanslagningen och Columbias förvärv av Mekan till ett strategiskt sådant. Resurserna konsolideras och erbjudandet breddas med de sammanslagna musklerna.

Mer konkret kommer sammanslagningen att resultera i bildandet av ett nytt danskt bolag kallat Columbia-Mekan Aps som kombinerar resurser och expertis från de båda bolagen. Columbia Elektronik AB hemma i Sverige kommer dock att bestå.

Columbias och Mekan, som har liknande kundbaser och överlappande produktportföljer riktade  elektronikindustrin, strävar efter att stärka sin gemensamma konkurrensposition – detta  genom att utnyttja synergier och utöka det gemensamma utbudet av produkter och tjänster.

– Vi är glada över att kunna berätta om sammanslagningen och förvärvet av Mekan och presentera det nya danska företaget Columbia-Mekan Aps, som kommer att integrera det bästa från både Mekan och Columbia. Detta strategiska beslut speglar vårt åtagande att stärka vår position inom elektronikindustrin i hela Skandinavien,  säger Mats Klarholm, vd på Columbia i ett pressmeddelande.

Nya Columbia-Mekan Aps kommer alltså att erbjuda en utökad portfölj av produkter och tjänster, med erbjudanden från varje moderbolag. De båda företagen räknar med att konsolidering förväntas ge kunderna en mer omfattande svit av lösningar samtidigt som man effektiviserar verksamheten för den nya organisationen.

– Vi tror att genom att gå samman är ett plus ett mer än två och att vi kan uppnå operativ effektivitet, utöka vår portfölj av produkter och tjänster och på det hela taget bättre betjäna våra kunder, säger Per Pedersen, grundare och partner till Mekan.

Han fortsätter och säger att Mekans verksamhet kommer att löpa parallellt med Columbia-Mekan Aps – tills dess att en ny anläggning i Støvring står klar i augusti senare i år, då Mekan kommer då att avsluta verksamheten.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons