Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Imsys
Komponenter |

Imsys satsar på öppen arkitekturer

Mikroprocessorolaget Imsys har under vintern arbetat med att bredda sin produktportfölj med att nu också inkludera den öppna processorarkitekturen RISC-V.

"Imsys satsar härmed mer på öppna arkitekturer där vi kommersialiserar vårt kunnande genom egen utveckling och specifika arbetsinsatser. För ett litet tekniktungt företag som Imsys ger det oss fler styrkor och minskar risk" säger vd Jonas Wærn i ett pressmeddelande. 

Risc-V har fått mycket kärlek på kontinenten, så mycket att hård- och mjukvaruekosystemet blivit en generell EU-strategi. Man menar att öppna ekosystem kan främja teknologisk självständighet, stimulera ekonomisk tillväxt samt öka innovationstakten i en öppen tekniskt samarbetsmiljö och Imsys ansöker just nu EU-projekt.

Imsys lyfter i pressmeddelandet att satsningen på Risc-V även är av vikt gällande bolagets rymdarbete, som exempelvis projektet med Rymdstyrelsen eller samarbetet med Frontgrade Gaisler och ESA (Europeiska Rymdstyrelsen). 

"För våra existerande kunder innebär detta fler möjligheter till att skräddarsy lösningar och öka kundnyttan. Detta gäller affärsmöjligheter inom industri-, automotive- och rymdsegmentet," skriver bolaget.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1