Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Aneo
Elektronikproduktion |

Aneo Mobility och Garo inleder nordiskt samarbete

Aneo Mobility och svenska Garo har ingått ett samarbetsavtal för att gemensamt erbjuda "framtidssäkrad och kostnadseffektiv elbilsladdning" i Sverige och Norge.

– Vi på Garo är glada att få samarbeta med en aktör som ligger i framkant inom förnybar energi och har en ambition om att bidra till en lönsam energiomställning i Norden. Behovet av tillgänglig laddinfrastruktur i flerbostadshus ökar och att få samarbeta med en av Norges ledande leverantörer av elbilsladdning till bostadsrättsföreningar är vi stolta över. Vi ser fram emot vårt nya samarbete med Aneo och det vi gemensamt kan erbjuda, säger Jonas Persson Sales Director International accounts, Garo, i ett pressmeddelande.

Aneo Mobility, med rötter i Norge, är en aktör inom förnybar energiproduktion och har utöver det även etablerat sig som en leverantör av elbilsladdning för flerbostadshus och kommersiella fastigheter. Aneo har varit verksamma inom E-mobility sedan 2019 har idag kontrakterat fler än 90 000 parkeringsplatser för elbilsladdning. Affärsmodellen innebär ett helhetsåtagande där Aneo fortsatt är ägare av anläggningen efter avslutad installation och att bostadsrättsföreningen hyr laddtjänsten. Den ekonomiska investeringen tas av Aneo, och kunden betalar en fast månadsavgift.

– Samarbetet med Garo innebär att vi kan erbjuda framtidssäkra och trygga laddboxar med tillhörande tjänster. Syftet med avtalet är att vi ska kunna tillgodose enkel och administrationsfri elbilsladdning för bostadsrättsföreningar och flerfamiljshus. De boende ska alltid kunna känna sig trygga med att deras bil laddar i en laddbox utrustad med maximal säkerhet och tillhandahålls av oss som en pålitlig och ledande partner inom elbilsladdning, säger Margareta Törnblad, CEO, Aneo Mobility Sweden.

De första anläggningarna är redan i drift både i Norge och Sverige. 


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1