Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© GPV
Elektronikproduktion |

Snart slår GPV upp portarna för sin nya fabrik i Slovakien

Evertiq har tidigare rapporterat om den danska kontraktstillverkaren expansionsplaner för produktionsnätverket i Slovakien – och snart slår man upp portarna för bolagets nyaste fabrik i landet.

Tidigare i år var ledningen för GPV i Slovakien och tittade till bolagets tre affärsenheter. Fabrikerna ligger i Hlohovec, Nova Dubnica och Piestany, samtliga i nära anslutning till varandra. Den nya fabriken i Piestany förväntas vara i drift under årets första kvartal.

– Det var bra att besöka våra tre elektronikfabriker i Slovakien. Ett av målen med denna resa var att se hur vår nya fabrik utvecklas och i detalj diskutera nästa steg innan produktionsstart. Det är viktigt för oss att kunna betjäna våra kunder i deras kärnregioner, och vi är övertygade om att vår stärkta operativa närvaro i Slovakien kommer att öka vår förmåga att betjäna våra kunder mer effektivt, säger Bo Lybæk, vd i GPV i en uppdatering.

GPV Electronics SK i Piestany är fortfarande under etablering. Målet att få till alla yrkestillstånd inom det första kvartalet i år. Parallellt utrustas fabriken med möbler, de första maskinerna samt arbetsbänkar.

Byggnaden omfattar totalt 18 000 kvadratmeter och GPV kommer initialt att använda 11 000 av dessa, med möjlighet att utöka och använda de resterande 7 000 kvadratmeter i ett senare skede vid behov,. Fabriken kommer att vara en fullt utrustad elektronikanläggning med toppmoderna SMT-, THT- och boxbuild-möjligheter.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1