Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© AFRY
Elektronikproduktion |

Afry förvärvar Carelin Oy

Afry köper Carelin Oy, en finsk leverantör av tjänster inom projektledning, samt drift och underhållstjänster inom förnybar energi.

Afry menar att förvärvet kompletterar bolagets erbjudande inom förnybar energi och möjliggör tjänster för hela livscykeln, från projektutveckling till Owner's Engineering samt drift- och underhållstjänster. Afry föklarar i ett pressmeddelandet att förvärvet är en fortsättning på uppbyggnaden av volagets kapacitet inom vind- och solkraft genom förvärv i Europa.

– Att minska koldioxidutsläppen är en viktig drivkraft i den hållbara omställningen och att stärka vår position inom förnybar energi är en viktig del i vår affärsstrategi. Med Carelin tillför vi bredd och djup till Afry och till den finska sektorn för förnybar energi, så att vi kan erbjuda fullständiga livscykeltjänster för kunder inom den förnybara sektorn, säger Linda Pålsson, EVP och Divisionschef på Afry.

Carelin är verksamt inom vindkraft, solenergi och energilagring. Företaget är starka på den finska vindkraftsmarknaden och är väl positionerat för att dra nytta av den växande efterfrågan på solenergi och energilagring.

– Carelin-teamet har supporterat kunder i Finlands mest betydande investeringsprojekt inom förnybar energi, samt byggt upp omfattande experttjänster för produktionsfasen i vindkraft. I framtiden kommer vi tillsammans med afry att kunna erbjuda våra kunder bredare serviceerbjudande inom alla områden av förnybar energi, säger Ville Alatalo, vd på Carelin.

Carelin har varit involverat i nästan hälften av alla vindkraftsinvesteringsprojekt i Finland sedan 2017 med tjänster så som projektledning, platsövervakning, tekniska inspektioner och rådgivningstjänster för byggförberedelser. Utöver projekttjänster tillhandahåller Carelin Oy energi- och underhåll av egendom som inkluderar livscykelhantering under driftsfas, samt platstjänster, inklusive obligatorisk och frivillig inspektion och revisionstjänster över hela egendomens livscykel. Företaget grundades 2017 och har kontor i Seinäjoki, Uleåborg,Tammerfors och Ylivieska i Finland, sysselsätter cirka 40 personer och rapporterade en omsättning på 60 miljoner kronor 2023.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons