Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Kheng Ho Toh Dreamstime.com
Teknik |

Hackerattack mot sydkoreanska chiputrustningsföretag

Nordkoreanska hackergrupper har gjort intrång hos minst två sydkoreanska tillverkare av chiptillverkningsutrustning, då landet försöker undvika sanktioner och utveckla egna halvledare för sina vapenprogram.

Nyheten kommer efter att Sydkoreas president Yoon Suk Yeol varnat för att Nordkorea kan iscensätta provokationer, såsom cyberattacker eller spridning av falska nyheter, för att blanda sig i parlamentsvalet i april, rapporterar Reuters.

National Intelligence Service (NIS), Sydkoreas högsta underrättelsetjänst, menar att de sydkoreanska företagen varit huvudmål för nordkoreanska hackare sedan slutet av förra året och manar till hårdare säkerhet.

Enligt NIS gjorde hackare intrång i två företags servrar i december och februari och stal produktdesignritningar och fotografier av deras anläggningar

"Vi tror att Nordkorea möjligen förbereder sig för att producera sina egna halvledare inför svårigheter att skaffa dem på grund av sanktioner", säger underrättelsetjänsten i ett uttalande, skriver Reuters.

Pyongyang har alltid förnekat inblandning i cyberbrott. Hackarna använde en teknik som kallas "living off the land", som minimerar skadlig kod och använder befintliga verktyg installerade på servrarna.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1