Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Saab
Elektronikproduktion |

Saab startar bygget av ny fabrik i Indien

Saab har tagit första spadtaget och därmed påbörjat byggandet av en ny fabrik i Indien, där företaget kommer att producera granatgeväret Carl-Gustaf.

Saab fick under 2023 godkännande från indiska myndigheter till en 100-procentig utländsk direktinvestering. Det innebär att Saab kommer att ha fullt ägande av fabriken, genom det nya dotterbolaget Saab FFVO India. Fabriken byggs i den indiska delstaten Haryana.

– Jag är stolt över att vi är igång med konstruktionen av fabriken i Indien. Det blir vår första anläggning utanför Sverige med tillverkning av Carl-Gustaf, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics i ett pressmeddelande.

Saab kommer att samarbeta med indiska underleverantörer, och verksamheten kommer att möta alla krav som ställs inom Make in India – ett initiativ från indiska myndigheter för att uppmuntra utländska investeringar i utvecklings- och tillverkningsverksamhet i landet.

– Saabs anläggning blir den första utländskt helägda fabriken i Indien med produktion av försvarsmateriel. Det visar på det starka bilaterala samarbetet mellan våra länder, säger Håkan Jevrell, Statssekreterare hos Sveriges bistånds- och utrikeshandelsminister.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1