Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Scanfil
Elektronikproduktion |

Scanfil uppdaterar sin strategi och finansiella mål

Kontraktstillverkaren lanserar sin nya strategi "Geared for growth" enligt vilken Scanfil siktar på att utöka sin marknadsposition och driva tillväxt.

– 2023 nådde vi den högsta omsättningen och vinsten genom tiderna. Vi har en solid kundbas med hög tillväxtpotential särskilt inom Energy & Cleantech och Medtech & Life Science. Vi har en positiv långsiktig framtidsutsikt för verksamheten, och vi siktar på att driva tillväxt, säger Scanfils vd Christophe Sut i ett pressmeddelande.

Scanfil har under de senaste tre åren har drivit på för organisk tillväxt. Nu går man över till att söka balans mellan organisk och ickeorganisk tillväxt. Man menar att idealfallet skulle vara potentiella förvärv som kompletterar kundbasen och fabriksnätverket i Asien (dock utanför Kina), Nordamerika och östra Centraleuropa.

Scanfil skriver vidare att man kommer att driva den organiska tillväxten och påskynda denna genom att fokusera på tre affärssegment; Industrial, Energi & Cleantech samt Medtech & Life Science.

Industrial är en kombination av de tre tidigare segmenten: Advance Consumer Applications, Automation & Safety och Communications. Varje nytt segment har dedikerade säljteam för att driva tillväxt och lönsamhet.

– Segmentering förtydligar roller och ökar försäljningstillväxten ytterligare för alla affärssegment. För att driva fabriksspecifik försäljning har vi fortfarande lokala säljare. Vi kan driva vår försäljning mer effektivt genom att omorganisera den och även stimulera den genom specifika kundgrupper, förklarar Christophe Sut.

Med dessa förändringar räknar Scanfil med att kunna uppnå en 10-procentig omsättningsökning i genomsnitt per år.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1