Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© KAMIC Group
Komponenter |

Kamic Group köper tysk specialisttillverkare

Kamic Group har förvärvat samtliga aktier i Gersprenztal Transformatoren, en specialisttillverkare av kundanpassade transformatorer i Tyskland.

Gersprenztal Transformatoren (GST) utvecklar och tillverkar en rad olika typer av transformatorer, såsom för låg- och högspänning, för isolering och för fordonssystem. Bolaget erbjuder även olika konstruktioner med drosslar, och merparten av produkterna utvecklas specifikt för kundunika applikationer. 

Bolaget är baserat i Brensbach i delstaten Hessen i Tyskland, där verksamheten bedrivs i en specialanpassad produktionsanläggning. Säljare är Gilbert Rohr och Uwe Kowarsch. GST har idag ett 50-tal anställda och en årlig omsättning på cirka fyra miljoner euro.

I och med förvärvet blir GST en del av Kamic Groups affärsområde Magnetics under ledning av Dan Phelan.

”GST har ett tydligt nischat produkterbjudande och medarbetare med djup specialistkunskap inom magnetkomponenter, och det är få konkurrenter som kan matcha bolaget när det gäller kvalitet och kundanpassning. Genom att addera GST till våra befintliga verksamheter inom affärsområdet blir vi därför starkare såväl geografiskt som kompetensmässigt,” säger Dan Phelan.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1