Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Tesla Inc.
Elektronikproduktion |

Teslas gigafabrik i tyskland står strömlös

En brand i en närliggande kraftledning har slagit ut strömmen i området och Teslas fabrik i Berlin-Brandenburg står nu still.

Polisen meddelade medier att brandkåren jobbar med att släcka branden på ett fält sydost om den tyska huvudstaden, och att branden inte nått Teslas anläggning – men strömmen slogs ut i området, rapporterar Reuters.

Enligt rapporter från den tyska nyhetsbyrån DPA utreder polisen nu en misstanke om avsiktlig mordbrand. Förra veckan protesterade miljöaktivister mot fabrikens utbyggnad och gjorde klart att man planerade att ockupera grannskogen under en vecka.

Tesla uppgav att alla steg vidtagits för att säkra produktionen, men att man efter samråd med elleverantören EDIS inte förväntade sig att produktionen skulle återupptas särskilt snabbt.

Tillverkaren planerar för närvarande att utöka sin produktionsanläggning i Tyskland, som har en kapacitet på cirka 500 000 fordon per år. Förslaget stötte dock på hinder när lokalbefolkningen röstade emot en resolution om att hugga ner träd för att ge plats åt expansionen.

Deutsche Welle skriver att Tesla vill öka anläggningens kapacitet till 100 gigawattimmars batteriproduktion och en miljon bilar per år – vilket skulle göra det möjligt för företaget att ta en ledande position på den europeiska marknaden.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2