Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Powercell
Elektronikproduktion |

PowerCells får miljonorder från Vantastec Group l

PowerCells produktdesign är nu godkänd och Vantastec Group lägger order på cirka 35 miljoner kronor.

Efter framgångsrika tester och godkänd produktdesign, går PowerCell in i nästa fas av serieleveransordern av det nya VS5-M-projektet tillsammans med ColGar Energy Ltd.

Det var under sommaren 2023 som PowerCell offentliggjorde ett femårigt ramavtal för serieleveranser av bränslecellssystem med det brittiska företaget ColGar Energy, ett dotterbolag inom Vantastec-koncernen. Avtalet var dock villkorat av att kunden godkände produktdesignen – vilket nu skett.

Ordern som Vantastec Group tecknat omfattar leveranser under 2024 och 2025 och det svenska bolaget ska leverera sitt VS5 bränslecellssystem som är anpassat för mobilitet. Varje system har kapacitet på 5 kW och ska användas för att generera hjälpkraft för en ”Meals on Wheels” transportflotta i Wales.

– Våra skräddarsydda vätegaselektriska lösningar är perfekta för fordon som behöver hjälpkraft för att driva till exempel kyl- eller värmesystem. Vi går nu in i ett nytt segment med våra utsläppsfria lösningar vilket öppnar för nya, betydande möjligheter. Denna produktintroduktion öppnar nya marknader för oss och här ser vi fördelen med statliga incitament för att stimulera efterfrågan på marknaden. Regioner och länder som investerar i vätgasinfrastruktur ser ganska snabbt en framväxande marknad med en fungerande värdekedja som kommer att driva branschen framåt och öka efterfrågan totalt sett, säger säger Richard Berkling, vd för PowerCell i pressmeddelandet.

ColGar Energy är en aktör i Storbritannien som bygger om lätta kommersiella fordon för olika marknadssegment.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1