Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© GPV
Elektronikproduktion |

GPV stänger tidigare Enicsfabrik

GPVs Fabrik i Malaysia, som kom i händerna på den danska tillverkaren efter sammanslagningen med Enics, kommer att stänga under den första halvan av 2024.

Nyligen rapporterade GPV att man nådde en omsättning på 10,4 miljarder danska kronor för helåret 2023. Samtidigt ökade rörelsevinsten till 743 miljoner danska kronor – var ökning på hela 60 procent jämfört med 2022. 

Samtidigt påverkades rörelseresultatet negativt av integrationskostnader, plus förväntade kostnader för nedläggningen av fabriken i Malaysia.

Till danska Electronic Supply säger GPVs vd Bo Lybæk att det är en relativt liten anläggning, som bolaget fick efter sammanslagningen med Enics. Och eftersom att GPV redan har stora tillverkningsmuskler i närheten i Sri Lanka och Thailand, där man håller på att expandera, beslutade man att slå ihop kapaciteten där.

Fabriken i Malaysia har cirka 150 anställda, medan i både Thailand och Sri Lanka driver GPV fabriker med cirka 1 000 anställda, detsamma gäller fabrikerna i Kina.

Men även om fabriken i Malaysia kommer att stängas så är det expansion som är i siktet. Bolaget är i full färd med att bygga en ny fabrik i Slovakien, och snart är man klar med expansionen i Thailand samtidigt som man jobbar vidare med en expansion på andra sidan Atlanten i Mexico.

 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons