Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Alienware
Elektronikproduktion |

Ny branschstandard för begagnad elektronik införs

Den nya branschstandarden ska förenkla för både handlare och konsumenter att sälja och köpa begagnad hemelektronik i e-handeln.

Den har tagits fram av organisationen Hållbar E-handel tillsammans med branschens cirkulära aktörer. Standarden utgörs av universell skala som ska gradera skicket på andrahandsprodukter inom hemelektronik. Det skriver sajten Ehandel.se.

Skalan sträcker sig från Ny produkt (utgånget sortiment eller modell, överskottslager) – via nyskick, mycket bra skick, bra skick, okej skick, dåligt skick – ner till F (för reservdelar och/eller återvinning). 

Syftet med den nya branschstandarden är att den ska öka konsumenternas möjligheter att göra jämförelser mellan produkter, öka tydligheten och tryggheten. 

”En gemensam skala tror vi därför kommer att leda till att efterfrågan på begagnade produkter stiger och branschens tillväxt att öka”, säger Andreas Anderholm Pedersen, hållbarhetschef på GIAB/Returhuset och ordförande för Hållbar E-handels arbetsgrupp Recommerce till Ehandel.se.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2