Annons
Annons
© cell impact
Teknik |

Cell Impact får order värd 18 miljoner inom elektrolysområdet

Cell Impact har tecknat avtal om leveranser av flödesplattor, verktyg och fixturer till ett värde av drygt 18 miljoner kronor.

Samarbetsavtalet, som sträcker sig över 30 månader, innebär såväl ett nytt marknadssegment för Cell Impact som en ny kund, verksam i Europa. Kontraktet beskrivs som ett viktigt steg in i elektrolysområdet för Cell Impact då kunden har en lovande teknik för tillverkning av PEM-elektrolysörer. 

Projektet inleds nu under mars och leveranser beräknas inledningsvis pågå till i mitten av 2026.

– En av fördelarna med den här kundens tekniska lösning är att vi med deras elektrolysörer kan leverera flödesplattor från våra existerande tillverkningslinor som bygger på formningsteknologin Cell Impact Forming, utan att behöva modifiera våra maskiner, säger Daniel Vallin, tillförordnad vd för Cell Impact i ett pressmeddelande.

Daniel Vallin fortsätter och säger att bolaget har haft ett stort fokus på att utveckla erbjudandet för elektrolysmarknaden. 

– Dagens överenskommelse bekräftar att vår teknologi och våra produkter är attraktiva också för tillverkning av elektrolysörer vilka i sin tur är en förutsättning för produktion av grön vätgas.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-07-23 01:29 V22.5.13-2